Notícies TERRA

Nova Secció “DESCOBREIX”

Inaugurem la secció DESCOBREIX en la nostra web, on et proposarem diferents rutes per les quals “Recórrer el Camp d’Alacant amb una altra mirada

Hem recopilat informació gràfica, acompanyada d’experiències i percepcions amb les quals volem fomentar la reflexió sobre la realitat que acull al Patrimoni Cultural que alberga aquest territori i imagines el futur i el model de relació, que necessitem establir amb aquest, per a garantir la pervivència dels seus valors.


SOC L’HORTA D’ALACANT… Et propose recórrer-me… mirar-me… sentir-me… DESCOBREIX tot el que sóc i el que encara perviu… VALORA’M i assegurem el nostre futur…

La secció “DESCOBREIX” de la web de TERRA, alberga una sèrie de rutes pels camins tradicionals del Camp d’Alacant, que et serviran com a guia per a planificar la teua visita per diferents llocs emblemàtics de l’horta alacantina tradicional. Són rutes que contenen material gràfic i contingut geolocalizado, els quals, estaran enllaçats al contingut dels recursos didàctics que pròximament estaran també a la vostra disposició. L’experiència permet accedir a informació dels llocs d’interés a través de diferents repositoris i canals institucionals.

Per a gaudir de l’experiència en viu pels camins tradicionals i les poblacions que recorren, et proposem que primer visualitzes les rutes des de la web de TERRA… després prepares la teua visita i finalment… DESCOBREIX!

Per a navegar per la secció, segueix aquests passos:

PAS 1

Ingressa a la secció DESCOBREIX i selecciona la ruta que vulgues visualitzar, trobaràs ara com ara sis propostes d’experiència:

 • Nucli urbà de Mutxamel: Reminiscència, tot el que sobreviu i murmura no cau en l’oblit…
 • Partida Fabraquer: Antics corriols i vells casalots per Sant Joan d’Alacant i El Campello… la història d’una horta en la qual vinyes i cellers arribaven fins on no aconsegueix la vista!
 • Sant Joan d’Alacant: L’encant de les cases senyorials entre l’actual i això d’antany ompliran de contrastos i sorpreses el caminar.
 • Mutxamel – Assut de Sant Joan: Segueix les petjades de les séquies i els brazales passejant per l’horta que encara continua viva fins a arribar al Riu Sec.
 • Riu Sec… d’Assut a Assut: Descobreix el riu Sec…
 • La Condomina – Alacant: L’escenografia urbana es dibuixa i es desdibuixa, entre Torre i Torre pels trams de camins tradicionals que encara persisteixen.
 • La Vila de Tibi: A la vora de la Serra de la Penyaroja, amb el massís del Migmó com a escenari natural de fons, Tibi conserva un valuós patrimoni cultural que simbolitza la forma de vida d’un poble de muntanya.

PAS 2


A l’esquerra, en la pantalla de l’inici de l’experiència, apareix el títol i informació clau a tindre en compte.

A la dreta veuràs una cartografia amb el recorregut marcat, en el qual t’indicarem els trams de la ruta (1,2 3…), punts d’interés geolocalizados i pistes ( ) o reflexions que t’ajudaran a obrir els sentits i PERCEBRE DETALLS que podrien passar desapercebuts…

Per a iniciar amb l’experiència fes scroll amb la roda del ratolí des del teu PC i si estàs en el mòbil o tauleta desplaça a la dreta… Començarà el relat de l’experiència a través d’imatges i textos.

 • Si vols anar directament als punts d’interés…
 • Si vols ampliar o reduir el mapa… des del PC i des del mòbil o tauleta
 • Si vols moure’t pel mapa…

Tindràs l’opció d’obrir la ruta en GOOGLE MAPS tant a l’inici com al final de l’experiència, així podràs planificar millor la teua visita!

PAS 3

En desplaçar a la dreta o fer scroll, apareixerà informació sobre l’inici del tram i els noms dels carrers o fites des dels quals comença o cap a on es dirigeix el recorregut… continua pel relat fins al final!…

Sobre la línia blanca, que apareix en la part inferior, podràs referenciar l’avanç i quants ítems o pistes hi ha entre tram i tram.

 • Inici recorregut – Tornar al mapa
 • Lloc d’interés – Bé patrimonial – fita…
 • Pista – Reflexió

L’objectiu del nostre treball és posar en valor el Patrimoni Cultural que alberga el nostre territori, donar-lo a conéixer, fomentar l’interés per cuidar-lo i protegir-lo, ajuda’ns a difondre aquesta nova manera de reconéixer la nostra identitat.

Comparteix amb nosaltres l’experiència… tots aquells aprenentatges viscuts a mesura que recorres el territori… escriu-nos a proyectoterra@asfes.org o en @proyectoterraalicante

#proyectoterraalicante

#caminandoterra

Descobreix tots els itineraris que hem preparat!

«…Permet que a través de la percepció i l’experiència arribe el vincle«

Continuarem ampliant el contingut de les experiències, us mantindrem informats.