Notícies Taules participatives

Resumeixen Taules Participatives #2

Els dies 2 i 9 de juny del 2021, es van dur a terme les segones sessions de treball de les Taules Participatives TERRA: “PRENEM ACCIÓ“.

Els grups de treball de l’Equip Ambaixador de l’Horta Alacantina, van arribar a un consens sobre els criteris a tindre en compte per a la redacció del Manifest Ciutadà i es van fer els primers passos per a elaborar propostes específiques de divulgació i posada en valor del nostre Patrimoni Cultural.

SESSIÓ DEL 2 DE JUNY DE 2021: 

PATRIMONI PERDURABLE + URBANISME CONSCIENT

Es pot reforçar la difusió del missatge de conservació de l’Horta usant el Patrimoni Intangible en les seues diverses manifestacions.

La reflexió sobre el nostre Patrimoni Immaterial va ser molt enriquidora. Es va realitzar una classificació de les aportacions de cada participant, prenent com a base la referència estandarditzada de la UNESCO, publicada des del Ministeri de Cultura i Esport.

Una vegada realitzada aquesta dinàmica, es van proposar diverses activitats i formats amb els quals complementar l’acció dinamitzadora sobre l’Horta del Camp d’Alacant.

Una vegada dividits en els grups de treball, es van identificar línies estratègiques d’actuació quant a Conservació, Restauració, Gestió i Modificació del Paisatge.

En la dinàmica 3, es va treballar de manera individual i col·lectiva sobre propostes específiques, les quals continuarem treballant en la següent taula per a detallar estratègies i accions, agents i recursos.

Hem preparat un INFORME descriptiu de la sessió, també pots accedir al  TAULER COL·LABORATIU i visualitzar la LLISTA DE REPRODUCCIÓ del nostre canal..

SESIÓN DEL 9 DE JUNIO DE 2021:

ECONOMIA SOSTENIBLE + MOBILITAT, OCI I TURISME RESPONSABLES

Planificar un territori econòmicament sostenible implica arribar a acords i definir prioritats.

Conéixer el territori i connectar estratègies dinamitzadores.

Reflexionar sobre els possibles Models Territorials sobre els quals planificar el futur de l’Horta d’Alacant.

Dediquem un ampli espai per a deliberar i decidir quin és el marc d’actuació que el grup de treball vol proposar, partint de mesures concretes que “eviten” la destrucció i degradació dels camins tradicionals de l’Horta d’Alacant així com la pèrdua de la memòria històrica. En aqueix mateix sentit, proposar mesures per a garantir la seguretat viària de vianants i ciclistes en els camins tradicionals i incentivar la implantació d’un teixit productiu d’acord amb els valors de l’horta.

En el següent INFORME tens els detalls i conclusions de la sessió, també pots accedir al TAULER COL·LABORATIU  i els  VÍDEOS RESUM del nostre canal.

Si tens suggeriments o noves aportacions, pots escriure’ns a proyectoterra@asfes.org

Prompte informarem la data i el lloc on es realitzarà la Mesa Participativa #3 “CREGUEM ALIANCES