Ja estem més familiaritzats amb el paisatge cultural de la històrica Horta d’Alacant. La següent activitat per a treballar a l’aula consistirà a realitzar una exposició anomenada “EL NOSTRE RELAT DE L’HORTA”.
Aquesta exposició es realitzarà en quatre fases:
1ª) Recopilació d’informació en què cada alumne/a explicarà la peça/el document/la història de vida, etc. i el sentit de la seua aportació.
2ª) Realització del guió expositiu de l’exposició amb els apartats que s’exposaran per temàtiques, cronologia, etc. És molt important ordenar-los seguint sempre un fil conductor.
3ª) Execució de l’exposició i lloc triat per a la presentació, que pot ser tant a l’aula com en altres espais del centre educatiu o les institucions.
4ª) Guiar l’exposició per l’alumnat. Dirigit a altres classes del centre educatiu o la institució.
🎯 Objectiu fase 1: Recaptar material gràfic a través de fotografies, retalls, dibuixos, il·lustracions que seran la base de l’exposició.
✍🏻 Desenvolupament:
Es demanarà que cada alumne/a porte a classe un objecte que tinga relació amb el tema de l’exposició. Poden ser joguets, eines de conreu, utensilis de la vida quotidiana, etc., o qualsevol idea que considerem per a plasmar-la en l’exposició.
Altra forma per a donar suport al discurs expositiu consistirà a recuperar històries, records, receptes culinàries, dites, refranys i vivències de les nostres persones grans que hagen treballat en algun ofici o que tinguen anècdotes que puguen ser contades de la vida en el camp.

