Notícies Visitas

Visita TERRA “Centre de Interpretació de l’Horta d’Alacant i la música. Torre Ansaldo – Sant Joan d’Alacant”


El passat 11 de juny de 2021, vam visitar el “Centre de Interpretació de l’Horta d’Alacant i la música. Torre Ansaldo” de Sant Joan d’Alacant. Teníem una gran expectativa, perquè coneixíem els antecedents del mal estat de conservació que durant molt de temps va mantenir en suspens el futur d’aquest bé patrimonial.

El somni d’Isidro Buades Ripoll, Cronista de la Vila, s’ha fet realitat. El Centre alberga un gran nombre de peces relacionades amb l’Horta Alacantina, que han permès, construir un relat molt significatiu de l’essència d’aquesta. Els anys del seu esforç per recol·lectar i salvaguardar totes elles, ara té un gran reconeixement.

La Torre Ansaldo és ara mateix un referent cultural, musical i etnogràfic de l’Horta d’Alacant.

Et traslladarà a una altra època…

L’Horta Alacantina ha tingut històricament una gran esplendor, però actualment, es troba en un procés d’abandó i destrucció. La posada en marxa d’aquest Centre d’Interpretació, és un aire fresc a anys de desarrelament i oblit.

Vam tenir el plaer de recórrer tots els racons del delicat edifici, en companyia de diversos representants del Ayto de Sant Joan d’Aalcant, entre ells: Esther Donate, Regidor de Cultura; Esther Berenguer, Arquitecta Municipal i Gaspar Belmonte, Arxiver Municipal. Durant la visita, es va explicar el procés de remodelació de l’immoble, així com la col·lecció de peces i es va recordar en tot moment la important figura d’Isidro Buades.


A més, Verónica Quiles i David Beltrá, del Museu Comercial, van explicar com van dur a terme la museïtzació de la segona fase de Centre d’Interpretació, especialment en els espais de l’habitatge.

El “Centre de Interpretació de l’Horta d’Alacant i la música. Torre Ansaldo”, té una gran missió didàctica per a contribuir a donar valor al Patrimoni Cultural d’aquest territori.

Estem d’ENHORABONA… cada dia fem un pas més en la recuperació de la memòria i a afermar sentiments i coneixements molt valuosos per a la pervivència de la Identitat

Esperem que molt aviat, el “Centre de Interpretació de l’Horta d’Alacant i la música. Torre Ansaldo”, es trobi en ple funcionament, us mantindrem informats sobre la seva programació.

Gràcies per convidar-nos!