L’Urbanisme és una eina important del nostre planejament que ens ajuda a regular els destins del sòl. Per això, organitzar adequadament l’espai permet potenciar el que en ell ocorre.
L’Horta d’Alacant està situada en diversos termes municipals, constituint el pulmó verd de la comarca, nexe entre el passat i futur, tradició i tecnologia, un lloc ple d’oportunitats.
Què es treballarà en la sessió?
A partir de de la percepció del Territori, començarem per construir conceptes sobre els Instruments que permeten des de la participació pública, la valoració del paisatge dins del marc del Conveni Europeu del Paisatge.
través de l’anàlisi del territori, des del punt de vista administratiu i l’evolució del paisatge, analitzarem si el territori de l’Horta d’Alacant pot considerar-se com a Paisatge de Rellevància Regional i els Recursos Paisatgístics singulars que ho defineixen.
Una vegada identificats els Recursos Paisatgístics, argumentarem potencialitats, febleses i conflictes paisatgístics.
Partir de la PERCEPCIÓ DEL TERRITORI té com a principal objectiu conèixer aspectes lligats a la utilització del paisatge, a la valoració i el significat entre la seva població.
Per a ser Agents del Canvi, interessats a Incidir en el TERRITORI, hem de preparar-nos i entendre les metodologies i instruments que permeten establir criteris per a protegir, ordenar i gestionar el Paisatge.
La Sessió està dirigida a totes les persones que tinguin interès en aquesta temàtica.
Si t’interessa assistir, escriu-nos: proyectoterra@asfes.org