Notícies Taules participatives

Resum Taula d’Acolliment TERRA

Ahir, 24 de març de 2021, vam donar inici a la línia d’actuació Taules Participatives del programa d’educació per a la ciutadania global “TERRA” El paisatge cultural del Camp d’Alacant, vertebrant una comarca sostenible.

Ens reunim amb els objectius d’intercanviar expectatives sobre aquest procés participatiu i de conformar la “COMUNITAT TERRA”.

El valor social com a valor de comunicació. Una societat que ha de resoldre els seus problemes ha de començar per conèixer-los i reconèixer-los com a propis. Això significa que ha d’assumir la seva existència a més d’entendre la seva magnitud en la correcta dimensió i, en conseqüència, la responsabilitat que li competeix. La necessitat, que el valor social afegit aconsegueixi resoldre aquests problemes, és l’indicador que ha de permetre que la societat dimensioni correctament el mateix i el reconegui, i que permetrà, des d’aquesta posició, reaccionar i actuar corresponsablemente en la direcció adequada.

Valor social; un conocimiento necesario para el cambio social.
http://www.nittua.eu/
https://www.calameo.com/books/000570238f517d13a6721

Conformar COMUNITAT, implica conèixer com es funciona en grup, tenir clar els qui comparteixen interessos, entendre les diferències, crear confiança i relacionar-se.

Ahir, vam tenir l’oportunitat de practicar en l’espai de producció gràfica col·laboratiu en el qual treballarem durant el desenvolupament de les taules, per a tenir una visió completa del treball realitzat.

Realitzem una dinàmica en la qual ens vam coneixer y vam crear els primers vincles entre projectes, iniciatives i persones. Després del descans, vam debatre sobre aspectes claus de la participació i les expectatives amb les quals donàvem inici a aquest procés.

Aviat compartirem un informe de la sessió! Estem repassant el material i obtenint dades rellevants.

Des de l’equip TERRA, volem agrair la participació i l’assistència a la Taula d’Acolliment.

FINS A la PRÒXIMA!